ЕБУ не подава сигнал към 2(втора) бобина !кабелите от бобината до ЕБУ са изправни!Търся ЕБУ !някой сменял ли е и ако да , да каже ,нещо друго трябва ли да се прави след смяната му .имобилайзера ще пусне ли новия блок и т.н. и какво по точно трябвада се направи. помогнете,моля!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблемс ЕБУ на Алфата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rudoni Покажи съобщениеЕБУ не подава сигнал към 2(втора) бобина !кабелите от бобината до ЕБУ са изправни!Търся ЕБУ !някой сменял ли е и ако да , да каже ,нещо друго трябва ли да се прави след смяната му .имобилайзера ще пусне ли новия блок и т.н. и какво по точно трябвада се направи. помогнете,моля!
ЕКУ-то като не ти подава сигнал как го разбра? Ако си махал куплунзите на ЕКУ-то при поставянето им сигурен ли си че не си смачкал някой КРАК - ОГЛЕДАЙ ДОБРЕ? Много изтъкнати сервизни майстори го правят това! Сигурен ли си, че бобината ти е в ред? И ако това до тук е изправно вържи втора с трета накъсо - НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!
-
Имото или трябва да се премахне или трябва да си набавиш ново ЕКУ заедно с имобокс-а и ключовете.
Как разбрахте, че не подава сигнал? С осцилоскопа/мотортестер?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Отговор
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИмото или трябва да се премахне или трябва да си набавиш ново ЕКУ заедно с имобокс-а и ключовете.
Как разбрахте, че не подава сигнал? С осцилоскопа/мотортестер?
--------
---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:04 ----------
Първоначално публикувано от rudoni Покажи съобщениеда ,с осцилоскоп . всичко е наред само няма сигнал към втора бобина!как съм пробвал ? ами и с мотор -тестер (имам такъв) , и с Alfa diag и даже като закача 3 ватова лампичка на мястото на бобината!
Comment
-
venko 36 , искаш да кажеш да свържа 2и3 бобина успоредно ?много неща съм правил но пък това -не?!винаги има първи път!то втози случай няма да ми трябва смяна на имобилайзер !той наистина е само за ключовете и като ги разпознае отключва ЕBU.
Comment
-
Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщениеKolega, имото държи кода и разпознава ключовете след което подава сигнал на pin 16 на куплунг А на ЕКУ-то да пали или не.
--------Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от rudoni Покажи съобщениеvenko 36 , искаш да кажеш да свържа 2и3 бобина успоредно ?много неща съм правил но пък това -не?!винаги има първи път!то втози случай няма да ми трябва смяна на имобилайзер !той наистина е само за ключовете и като ги разпознае отключва ЕBU.
Comment
-
Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщениеКакво е тоа ЕБУ?
ЕКУ-то като не ти подава сигнал как го разбра? Ако си махал куплунзите на ЕКУ-то при поставянето им сигурен ли си че не си смачкал някой КРАК - ОГЛЕДАЙ ДОБРЕ? Много изтъкнати сервизни майстори го правят това! Сигурен ли си, че бобината ти е в ред? И ако това до тук е изправно вържи втора с трета накъсо - НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщениеЕБУ - Електронен Блок за Управление ;]
Comment
-
Колега, не си ли мислил за ремонт? Възможно е да има само изгорял транзистор, който струва стотинки и се сменя за минути? Поинтересувай се, тук във форума някой бешпе писал кой ги ремонтира, но неможах да намеря точно съобщението...Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
За какво ЕКУ става въпрос всъщност? Никой не попита, а се дават съветиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЗа какво ЕКУ става въпрос всъщност? Никой не попита, а се дават съвети
Comment
-
Пробвал ли си да ги вържеш на късо и да измериш с осцилоскопа какво се случва?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПробвал ли си да ги вържеш на късо и да измериш с осцилоскопа какво се случва?
Comment
Comment